Forbrukslån

 

Forbrukslån er nok den beste måten å få penger på så raskt som mulig. Det hjelper deg og det hjelper banken. Alle partene er fornøyd. Du får penger raskt og de tjener gode penger. Når du først har fått pengene er det for sent å stille spørsmål om hvor mye du skal betale og når. Det er viktig at du sjekker på forhånd hvor mye det koster å ha dette lånet som du ønsker deg. De vanligste kostnadene lister vi opp her:

Renter

Lån koster penger. Kostnaden på lån beregnes i prosent. Når du søker om lån vil banken fortelle deg hvor mye det koster i renter å få lånet. Det kan være 6%, 10% eller mer. Renten utrykkes per år. Det vil si at det koster deg 10.000 kroner i rente per år hvis du får et lån til 100.000 kroner med 10%. Dette tallet, 10% kalles nominell rente. Den nominelle renten er altså kun kostnaden for lånet uten at banken forteller deg hvor mye penger du må betale i andre kostnader. Banker liker å tjene penger, så de legger på gebyrer og andre kostnader i tillegg. Dette for å plukke opp noen flere kroner her og der.

Avdrag

Du må betale avdrag. Det er ganske opplagt. Avdrag er deler av hovedstolen som du må betale for til slutt å bli kvitt gjelden som du har. Hovedstolen er beløpet du får i lån. Har du fått lån tilsvarende beløpet 100.000 kroner så er hovedstolen 100.000 kroner. Disse 100.000 kronene betaler du tilbake i stykker, eller i avdrag. Betaler du over 2 år, så er det 50.000 i avdrag i året, eller litt over 4.000 kroner i avdrag i måneden. Så kommer renten på toppen av dette.

Hos Loans kan du enkelt søke om billig forbrukslån for deg.